Löpning på ålderns höst

Att motionera regelbundet främjar hälsan oavsett ålder. Genom årens lopp har det florerat många myter om till exempel löpning, eller jogging som vi också säger, och ålder. Många har fått höra att de bör sluta jogga för att vara rädd om sina knän eller hjärtat. Att det av den anledningen skulle vara skadligt att jogga är helt felaktigt och faktiskt raka motsatsen till sanningen.

Den som är lite äldre och springer en runda regelbundet kan minska sin risk för att råka ut för benskörhet likväl som hjärtbesvär. Dessutom kan kvinnor i övergångsåldern uppleva mindre besvär i form av vallningar. I övrigt så ger löpning bättre kondition samt ökad ämnesomsättning en tid efter att du slutat springa. Så, motionerandet kan även leda till att du blir av med de där överskottskilona du så länge velat slippa.

Förutom att ägna dig åt joggning, som går alldeles utmärkt att utföra för dig som är lite till åren kommen, kan det också vara skönt att ta en cykeltur. Att till exempel cykla till livsmedelsaffären för hälsans och konditionens skull kan vara en lika god idé som att ta en joggingtur, men glöm inte att alltid låsa cykeln när du ställt den ifrån dig. Se till att använda ett bra cykellås så att din tvåhjuling finns kvar när du handlat klart. Att motionera genom att jogga eller cykla främjar hälsan och ger bättre livskvalitet oavsett ålder.

excellent