Så hittar du den bästa tränings-bh:n för löpning

Löpning är en intensiv träningsform, vilket innebär att du som kvinna behöver ha en sport-bh som ger bra stöd för brösten. Det gäller oavsett om du har små eller stora bröst. Det skadar inte att ha lite extra stöd när det kommer till just löpning. Om du har för lite stöd när du springer kan det kännas obehagligt och i vissa fall göra lite ont. När det kommer till att hitta rätt tränings bh gäller det att pröva dig fram. Det finns många olika modeller att välja mellan.

Prova tränings-bh:n ordentligt

En tränings-bh för löpning ska vara åtsittande för att ge bäst stabilitet. Om du väljer en tränings-bh med hakförslutning ska den sitta bra på sista haken. Om bh:n töjs ut kan du då flytta in ett steg och fortfarande få samma stöd. När du ska prova bh:n ska kan du gärna hoppa och springa runt lite för att få en känsla för hur den sitter. Du kan även sträcka upp händerna mot taket för att känna om den åker upp. Ifall den åker upp kan du behöva en mindre storlek. Det viktiga är att hitta rätt storlek på bh:n. Det finns modeller både med och utan vaddering. Vad som är bäst beror på tycke och smak.

Matcha tränings-bh:n med underdelen

När du ska köpa en tränings-bh är ett tips att köpa matchande tights eller shorts som du kan springa med under sommarhalvåret eller ha när du springer på löpband. På så sätt kan du skapa en snygg outfit för löpning. Tänk på att du kan ha mer än en tränings-bh.

excellent