Hur musiken påverkar oss när vi löptränar

För alla som älskar att löpträna så har alla sina egna knep för hur man gör det bästa av träningen. I och med att man ofta löper ganska så långa sträckor som tar ganska så mycket tid så gäller det att verkligen göra så att det blir roligare att löpträna med att hålla sig sysselsatt med annat samtidigt.

Ett av de allra populäraste knepen är att ha igång bra musik i ens hörlurar. Musiken påverkar oss både fysiskt och mentalt och kan medföra att vi utför en arbetsuppgift mycket mer effektivt ifall vi har rätt musik i våra öron. Musiken kan påverka oss i alla lägen och vid alla aktiviteter.

När det är dags att sova så kan man lyssna på lugna favoriter, när man ska dansa loss på krogen så kan det passa med House-musik, när man ska löpträna så kan det vara fartfyllda låtar och när man ska på dejt så kan det vara romantiska låtar.

Musik är ett mycket bra verktyg att ha när man löptränar själv. Men om det skulle vara så att man t.ex. skulle träffa någon ute på spåret som man vill börja löpträna med så kanske det är trevligare att föra en enkel dialog ed varandraman löptränar. Så länge man inte tränar på elitnivå och behöver ha allt fokus på ens löpteknik etc.

Brukar du löpa själv och lyssna på riktigt bra musik men är på jakt efter att träffa någon som du kan löpträna med? Om du söker efter en löppartner som eventuellt kan komma att bli en romantisk partner så kan du hitta dem på rätt dejtingsida.

För de som inte löptränar med någon så är det dock mycket bra att använda sig av rätt musik i sina hörlurar. Som tur är så är det inte riktigt lika svårt att införskaffa sig en bra spellista till sin löpträning. Med en enkel sökning på “Träning” på Spotify eller liknande musiktjänster så får man upp ett stort antal olika spellistor som folk använder till träning. Låtarna som spelas är oftast indelade upp i olika genrer och så finns det även stora variationer som tar med de allra bästa från samtliga musikgenrer.

En av de allra populäraste träningslistorna har t.ex. Zara Larssons låt Girls like med i spellistan. Det är en mycket bra låt som verkligen får adrenalinet att flöda genom kroppen och sinnet tänder verkligen till så att man har kraften för den där sista backen innan man är klar med träningspasset.

Så till nästa gång som du löptränar, se till att antingen ha bra musik i dina hörlurar eller en bra löppartner vid din sida.

excellent